onsdag 4 augusti 2010

Inga valpar för Vera

Vi fick tråkiga nyheter i måndags när vi undersökte Vera. Hon har vaginalt septum, alltså en sträng eller vägg, kan man också säga, som delar slidan i två. Det kan vara tunnt som en sytråd, men tyvärr var Veras septa mycket tjock.

Nu förstår man varför hon inte gillat att göra utstryk eller andra undersökningar, det har gjort alldeles för ont. Så hon ska slippa fler undersökningar för jag har bestämt att inte para henne. Det finns ingen vetenskaplig undersökning om detta är ärftligt men många anser att det är så och jag vill inte föra den missbildningen vidare.

Så det känns trist att det blev så här för Vera är en härlig chowe även om hon inte är den vackraste...

6 kommentarer:

  1. Hon ÄR den allra snyggaste vove ;)

    SvaraRadera
  2. Vad tråkigt och vad ledsamt!:(
    Det är inte lätt att hålla på med avel och uppfödning och det är fruktansvärt jobbigt ibland. Det är de goda stunderna som får en att orka våga satsa vidare och du har en jätte fin tik som för övrigt är frisk och kan leva ett gott liv och det är det viktigaste när man ska välja mellan två onda ting! Fy vad tråkigt, hade verkligen sett fram i mot din parning och vad det hade blivit av den.

    SvaraRadera
  3. Ja Katarina jag vet att hon är den allra vackraste av alla!!

    AnnaLena - Jag sa precis till sonen att inte var det lätt att vara uppfödare inte... det känns som om man aldrig kommer igång.

    SvaraRadera
  4. HEJ BARBRO ..
    ÅH VA TRÅKIGT ! ATTANS VA MYCKET KONSTIGT DET FINNS, SÅNT MAN MINST RÄKNAR MED NÄR MAN HAR EN VACKER HUND MAN VILL HA VALPAR PÅ.
    OCH JAG KAN JU SKRIVA UNDER PÅ ATT DET TAR TID ATT KOMMA IGÅNG..
    MEN NU SATSAR VI HÄR IGEN MED NY HUND OCH NYA LINJER.. SKA BLI SPÄNNANDE

    SvaraRadera
  5. Ja Sara det ska bli kul att följa nytillskotten från Grekland!

    SvaraRadera
  6. Precis som du skriver Barbro- man kommer aldrig i gång ordentligt men det heter ju Våga Vinn och nu är det dags att våga satsa igen! Lycka Till Barbro med allt du tar dig för med!

    SvaraRadera